Töltött sütőtök

2017.12.01

Télen nagyon fontos a megfelelő vitaminforrás bevitele a szervezetünkbe. A sütőtök tartalmaz: C-vitamint, A, B1, B2, B6 vitaminokat. Ezen kívül kalcium, kálium, cink, magnézium, vas, foszfor, és karotint.

Az egyik legolcsóbb zöldségünk a sütőtök, viszont ebből az alapanyagból kevés főétel receptet ismerünk. Gondoltam megtöltőm, aztán lesz, ami lesz.

Hozzávalók:

  • sütőtök
  • 1 fej aprított hagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 csésze főtt rizs
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál túró
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió, aprított petrezselyem
  • 2 kanál tejföl
  • díszítésként paradicsom

A tököt megmosom, félbevágom. Zsírpapírral bélelt tepsibe helyezem és 180 C fok előmelegített sütőbe teszem 15 percre. 15 perc után kiveszem és a félbevágott tök belsejét kikaparom. Egy tálban összekeverem a rizst, hagymát, fokhagymát, tojást, túrót, a tök kikapart belsejét és a fűszereket. A keverékkel megtöltöm a tököt, és a tetejét megkenem a tejföllel. Az így összeállított ételt a sütőbe teszem és 180 C fokon sütőm 20 percig. Isteni finom. 


Derecskey Éva
Fül akupunktúra, hipnózis, lélekterápia - A testi, lelki egészségért!
Budapesten és Gyálon
Telefon: 30/220-4348