Töltött sütőtök
Télen nagyon fontos a megfelelő vitaminforrás bevitele a szervezetünkbe. A sütőtök tartalmaz: C-vitamint, A, B1, B2, B6 vitaminokat. Ezen kívül kalcium, kálium, cink, magnézium, vas, foszfor, és karotint.
Az egyik legolcsóbb zöldségünk a sütőtök, viszont ebből az alapanyagból kevés főétel receptet ismerünk. Gondoltam megtöltőm, aztán lesz, ami lesz.

Hozzávalók:
- sütőtök
- 1 fej aprított hagyma
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 csésze főtt rizs
- 1 db tojás
- 3 evőkanál túró
- ízlés szerint só, bors, szerecsendió, aprított petrezselyem
- 2 kanál tejföl
- díszítésként paradicsom
A tököt megmosom, félbevágom. Zsírpapírral bélelt tepsibe helyezem és 180 C fok előmelegített sütőbe teszem 15 percre. 15 perc után kiveszem és a félbevágott tök belsejét kikaparom. Egy tálban összekeverem a rizst, hagymát, fokhagymát, tojást, túrót, a tök kikapart belsejét és a fűszereket. A keverékkel megtöltöm a tököt, és a tetejét megkenem a tejföllel. Az így összeállított ételt a sütőbe teszem és 180 C fokon sütőm 20 percig. Isteni finom.
Derecskey Éva
Fül akupunktúra, hipnózis, lélekterápia - A testi, lelki egészségért!
Budapesten és Gyálon
Telefon: 30/220-4348